Ετικετέζες

Για αυτοκόλλητες ετικέτες:

Η ευρύτατη γκάμμα των μηχανημάτων του ιταλικού εργοστασίου ENOS καλύπτει τις μέσες ανάγκες ενός οινοποιείου για παραγωγικότητα που δεν ξεπερνά τις 2.500 φιάλες/ ώρα (κυλινδρικές φιάλες). Πρόκειται για μηχανήματα ευθύγραμμου τύπου με εξαιρετική σχέση απόδοσης – τιμής και με πολλά πρόσθετα στοιχεία: Πέραν της βασική εφαρμογής – επικόλληση εμπρόσθιας και οπίσθιας ετικέτας – προσφέρονται εργοστασιακά και οι ακόλουθες δυνατότητες – ανάλογα με το συγκεκριμένο τύπο μηχανήματος:

  • διανομέα καψυλίων από PVC ή μεταλλικών με ανιχνευτή πωμάτων με κανονική πλατφόρμα καψυλίων ή μεγαλύτερης αυτονομίας
  • κεφαλή θερμοσυρρίκνωσης ή κεφαλή για επίστρωση μεταλλικών καψυλλίων. Αντί για μονή κεφαλή προσφέρεται και η δυνατότητα χρήσης 2 περιστρεφόμενων κεφαλών για αυξημένη απόδοση
  • Προσανατολισμός επικόλλησης ετικέτας αναφορικά με καψύλλιο, ετικέτα, εγκοπή κ.α.
  • PLC με οθόνη αφής με δυνατότητα απομνημόνευσης μέχρι και 30 προγραμμάτων. Το PLC μπορεί να συνδυαστεί και με σερβοκινητήρες στους σταθμούς ετικετών για να απομνημονεύεται και το ύψος επικόλλησης των ετικετών και οι σταθμοί – αυτόματα – να μεταβαίνουν στο απαιτούμενο ύψος ανάλογα με το πρόγραμμα
  • μηχανικό εκτυπωτή αριθμού παρτίδας
  • Δυνατότητα χρήσης διάφανων ετικετών
  • 30ς σταθμός για τρίτη ετικέτα ή περιλαίμιο

Για μεγαλύτερες αποδόσεις και πιο εξειδικευμένες χρήσεις – φιάλες με ειδικά σχήματα (όχι κυλινδρικές) και για αυτοκόλλητες ετικέτες διαθέτουμε τις περιστροφικές ετικετέζες του ιταλικου εργοστασίου CAVAGNINO / GATTI.

Πέρα από το θέμα της απόδοσης και της ακρίβειας επικόλλησης σε ειδικά σχήματα φιαλών, αυξημένη είναι και η ευελιξία που προσφέρουν και σχετικά με τον αριθμό των σταθμών ετικετών αλλά και του τύπου, αφού μπορούν να συνδυαστούν σταθμοί για αυτοκόλλητες ετικέτες και για ψυχρής κόλλας, όταν για παράδειγμα απαιτείται φορόσημο ή ταινία ΟΠΑΠ.

Το εργοστάσιο προσφέρει επίσης και μια ευρεία γκάμα από ετικετέζες ψυχρής κόλλας.